вівторок, 30 квітня 2013 17:48

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Рішення Євросуду по Тимошенко може стати остаточним у жовтні - адвокат

Рішення Євросуду по Тимошенко може стати остаточним у жовтні - адвокат
Фото: news2000.com.ua

У разі подання апеляції державою Україна на рішення Європейського суду з прав людини щодо незаконності арешту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко остаточне рішення може бути оголошено восени.

Про це під час прес-конференції у вівторок повідомила адвокат Валентина Теличенко.

"Якщо буде апеляція, то восени, приблизно в жовтні, рішення, яке сьогодні було оголошено, стане остаточним", - сказала адвокат.

За її словами, ЄСПЛ дає три місяці на оскарження рішення у будь-якій справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кличко чекає, доки влада дозріє і впаде йому в долоні" - політолог Бушанський

"Європейський суд дає три місяці у будь-якій справі на оскарження сторонами оголошеного рішення. Якщо впродовж цих трьох місяців не надійшло жодної апеляційної скарги, то через три місяці рішення суду стає остаточним. Якщо ж надійшли апеляційні скарги, то збирають колегію суддів, які брали участь у розгляді справи по суті, і ця колегія оцінює, чи можна допустити апеляційну скаргу до розгляду у Вищій палаті", - зазначила Теличенко.

На її думку, остаточне рішення дасть змогу захисту Тимошенко звернутись до Вищого спеціалізованого суду.

"Як тільки рішення Європейського суду, яке було оголошено сьогодні, стане остаточним - це вже дає підстави захисту Тимошенко звертатись до Вищого спеціалізованого суду України і ставити питання про надання допуску до Верховного Суду про перегляд та скасування вироку, який виніс суддя Кірєєв по "газовій справі", - підсумувала вона.

Зараз ви читаєте новину «Рішення Євросуду по Тимошенко може стати остаточним у жовтні - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі