пʼятниця, 17 жовтня 2008 13:48

Рибачук: Україна залишиться без ПДЧ через дострокові вибори

Рибачук: Україна залишиться без ПДЧ через дострокові вибори
Оголошення дострокових виборів в Україні остаточно зняло питання надання Києву ПДЧ в грудні. Такий висновок зробила група українських експертів після завершення ІІІ етапу проекту "Суспільна підтримка надання ПДЧ Україні", який проходив в Берліні.

Як повідомили упрес-службі проекту, глава наглядової ради Фундації "Суспільність" Олег Рибачук підкреслив, що "внутрішньополітична ситуація в Україні дає нашим європейським партнерам повне моральне право говорити, що немає власне кому давати ПДЧ". "Німецькі політики щиро говорять про те, що в Україні немає партнерів, з якими можна вибудовувати довготривалі перспективні відносини, зокрема щодо інтеграції в НАТО", - сказав він.

В той же час, за словами наукового директора Інституту євро-атлантичної співпраці Олександра Сушка, "питання надання Україні ПДЧ може бути вирішено наступного року - за умов формування парламентської більшості і уряду, які, принаймні, не проти потреби України в єевро-атлантичній інтеграції".

Нагадаємо, раніше Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер висловив упевненість, що Україна і Грузія в майбутньому отримають запрошення а Альянс, проте не береться сказати, коли це відбудеться, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Рибачук: Україна залишиться без ПДЧ через дострокові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі