четвер, 26 травня 2022 06:58

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ депортувала сотні тисяч дітей, щоб знищити націю - Україна в ООН

РФ депортувала сотні тисяч дітей, щоб знищити націю - Україна в ООН
Викрадення 230 тис. українських дітей є злочином, спрямованим на знищення нації. Фото: eastnews.ua

За час повномасштабної війни в Україні російські окупанти депортували понад 230 тис. дітей.

Росія прагне знищити українську націю, заявив радник постпреда України при ООН Сергій Дворник під час засідання Радбезу. Він назвав викрадення і депортацію дітей сучасним прояв колоніалізму.

"Викрадення щонайменше 230 тис. українських дітей серед 1,4 млн громадян України, насильно депортованих у Росію, є злочином, спрямованим на знищення української нації шляхом позбавлення її молодих поколінь, що є сучасним проявом колоніалізму", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН заявили про реальну загрозу ядерної війни

Мільйони громадян були змушені покинути окуповані або постраждалі від війни території. 8 млн стали внутрішньо переміщеними особами, 6,5 млн людей виїхали з України. Дворник також зазначив, що унаслідок ракетних та артилерійських обстрілів українських міст загинули десятки тисяч мирних жителів, багато хто зазнав поранень. Майже 220 тис. людей втратили домівки.

"Ми не сумніваємося, що в російських військових стратегіях ця криза біженців була передбачена як один з успішних результатів війни. Як і продовольча криза", - зазначив Дворник.

Рятуючись від війни кожен четвертий українець знайшов роботу в Польщі.

Російські ЗМІ продовжують агресивну інформаційну кампанію з дискредитації українських біженців.

Зараз ви читаєте новину «РФ депортувала сотні тисяч дітей, щоб знищити націю - Україна в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі