вівторок, 12 березня 2024 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Результат є" - Зеленський висловився про позицію Макрона

"Результат є" - Зеленський висловився про позицію Макрона
Президент Франції Еммануель Макрон зрозумів, що Путін його надурив. Фото: ОП

Президент Франції Еммануель Макрон зрозумів, що російський диктатор Володимир Путін обдурив його, коли пообіцяв, що повномасштабного вторгнення не буде.

Тому Макрон останнім часом все частіше заявляє, що Росія повинна пограти у війні, зазначив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Le Monde.

"Дійсно, це зайняло певний час, але результат є", - сказав Зеленський.

Президент Франції також розуміє, що, захищаючи Україну, він захищає Європу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон сказав - Макрон зробив

Поки Україна тримається, французька армія може залишатися вдома, вказав Зеленський. Терміни навчання ЗСУ можна буде скоротити за умови, якщо вони відбуватимуться безпосередньо в Україні.

Зеленський планує обговорити з Макроном спільне виробництво французьких САУ "Цезар" і німецьких танків "Леопард".

"Коли ми отримували цю техніку, особовий склад виїжджав за кордон на навчання, а потім повертався, щоб адаптуватися до українських умов. Але коли ці машини потрапляли в інцидент, їх доводилося відправляти назад до Європи, а це ще один довгий процес.То чому б не подумати про те, щоб привезти технічний персонал в Україну, а ліцензія залишилася б у Франции? Таке спільне виробництво було б в інтересах обох країн", - пояснив президент України.

26 лютого Емманюель Макрон зібрав у Парижі саміт лідерів. Президент Франції допустив відправку до України західних військ.

У лютому президент України Володимир Зеленський підписав із Макроном двосторонню угоду про гарантії безпеки для України.

Зараз ви читаєте новину «"Результат є" - Зеленський висловився про позицію Макрона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі