понеділок, 28 серпня 2023 19:51

Резніков заперечує "перетворення" літніх курток для ЗСУ на зимові

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Міноборони не постачало літні куртки замість зимових для Збройних сил України.

Про це Резніков заявив на брифінгу в понеділок. Міністр показав куртки, фото опублікував "Укрінформ".

Автор: ukrinform.ua
  Олексій Резніков приніс на брифінг куртки
Олексій Резніков приніс на брифінг куртки

"Остання резонансна подія, яка триває останні півтора тижня, напевно, це питання, чи купувало Міністерство оборони, як було сказано в одному з дописів одного журналіста-розслідувача, літні куртки втричі дешевше. А потім шляхом операції – палички Гаррі Поттера – вони перетворилися на зимові. Це неправда. І я хочу це тут вам довести", – заявив Резніков.

Міністр сказав про поставку 180 тис. курток.

"З яких 45 тисяч знаходяться на складах і відповідно 135 – знаходяться у військовослужбовців Збройних сил України. І це було зроблено минулою осінню і зимою", – заявив Резніков.

"Цю зиму наші захисники і захисниці провоювали в цьому зимовому одязі без жодних нарікань", – додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти розкритикували ініціативу Зеленського і нагадали про Лукашенка

Резніков назвав "неправдою" інформацію про контракт, "коли б ми перетворили літні на зимові".

Також заявив, що на прохання Міноборони опитали військові частини і "нарікань до цієї поставки не було".

"Крім того, на сьогодні не існує ціни, як у деяких дописах вказано, 29 чи 30 доларів за зимову куртку. Не існує. Середня ціна "гуляє" від 80 до 120 доларів США. Якщо це не якась арктична куртка для спецназу, щоб лежати на ґрунті, бо такі куртки коштують мінімум 300 доларів. Такої потреби у нас немає", – сказав Резніков.

Заявив, що суспільство і партнерів України "вводять в оману".

"Тому що в нас виглядає зовні, що це бардак, і тоді постають питання: а чи варто довіряти цій країні, вона не змінилася, у ній там все погано, і під час війни вони дурять один одного, і так далі, і так далі", – сказав.

"Ми точно один одному не вороги, ворог знаходиться за лінією фронту, і нам є з ким воювати", – заявив Резніков.

Закликав журналістів звертатися до Міноборони у разі виникнення запитань. Сказав, що ЗМІ мають таке право, згідно з законом, а міністерство – обов'язок надати відповідь.

"Звертайтесь, уточнюйте, хоча б візьміть нашу думку. Я хочу вам сказати, що до нас ніхто не звертався з проханням прокоментувати дивні інвойси, які були наведені в одному із розслідувань одного журналіста-розслідувача", – сказав.

У серпні видання zn.ua повідомило, що ціна військового екіпірування, закупленого Міноборони у 2022 році, зросла втричі під час доставки. Журналісти розповіли, що міністерство уклало контракт із турецькою фірмою Vector avia hava araçlari на постачання зимового одягу. Куртки йшли по $86, але з Туреччини їхали не зимові, а літні, повідомило ЗМІ.

Згодом видання "Українська правда" оприлюднило розслідування Михайла Ткача, в якому повідомили, що одним із власників турецької компанії, що отримала $30 млн від Міноборони за літні куртки замість зимових, був племінник народного депутата від "Слуги народу" Геннадія Касая.

Після чого Резніков запропонував Ткачу укласти парі. На що журналіст порадив міністру співпрацювати з правоохоронними органами у розслідуваннях щодо розкрадань.

Зараз ви читаєте новину «Резніков заперечує "перетворення" літніх курток для ЗСУ на зимові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі