пʼятниця, 21 жовтня 2022 12:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков відповів, як владнали конфлікт зі Starlink

Резніков відповів, як владнали конфлікт зі Starlink
Міністр оборони України Олексій Резніков відповів, як владнали конфлікт з Starlink. Фото: mil.gov.ua

Україна владнала конфлікт щодо Starlink напряму з власником системи, американським мільярдером Ілоном Маском.

Тож Україна більше не матиме проблем щодо обслуговування терміналів супутникового зв'язку Starlink. Зараз маємо щонайменше три джерела для його фінансування. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю Politico.

За його словами, Київ вийшов на прямий зв'язок із Маском, аби знайти вихід щодо ситуації, яка раніше виникла з оплатою терміналів. Starlink відіграє важливу роль на полі бою для наших героїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден підписав новий пакет допомоги Україні

Контактувати з Маском взявся міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Він відповідає за цифровізацію і має прямий зв'язок з Ілоном Маском. У них особисте спілкування і Михайло дуже позитивно оцінив ситуацію під час їхнього останнього обговорення цього питання", – заявив міністр.

Водночас Резніков пояснив, якщо питання грошей знову підніматиметься, то Україна має щонайменше три джерела фінансування. А саме – Пентагон, Європа та приватні донори.

"Незалежно від фінансування, Україна продовжить спілкування на технічному рівні з компанією Ілона Маска", – підкреслив міністр.

Американський мільярдер Ілон Маск вирішив і надалі фінансуватиме StarLink в Україні. Про це бізнесмен написав 15 жовтня у Twitter.

Цього місяця компанія SpaceX, що належить Маску, заявила, що більше не збирається фінансувати роботу супутникового інтернету Starlink в Україні. Нібито це занадто дорого й витрати має взяти на себе хтось інший.

Компанія запропонувала Пентагону фінансувати мережу.

Зараз ви читаєте новину «Резніков відповів, як владнали конфлікт зі Starlink». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі