вівторок, 21 лютого 2023 07:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков назвав кількість країн в антикремлівській коаліції

Резніков назвав кількість країн в антикремлівській коаліції
14 лютого у столиці Бельгії Брюсселі відбулася дев'ята зустріч у форматі "Рамштайн". Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що антикремлівська коаліція вже складається з 54 країн.

Наші партнери налаштовані "дуже і дуже рішуче". Про це Резніков заявив в інтерв'ю телеканалу "FreeДом".

"Стільки делегацій було під час зустрічі спочатку на полях "Рамштайну", а оскільки це відбувалося в Брюсселі, то крім зустрічі в межах "Рамштайну" там ще була зустріч міністрів оборони країн НАТО. Це теж була велика зустріч, Україна була запрошена як гість на почесному місці. І ми продовжили нашу роботу", – додав Резніков.

Він запевнив, що у наших союзників немає втоми від війни та України загалом.

"Якщо хтось думає, що є синдром втоми від України, від війни, то це не так. Наші партнери налаштовані на нашу перемогу. Це абсолютно інші настрої, ніж рік тому... Сьогодні всі вірять у перемогу України, всі бажають цієї перемоги", – сказав міністр оборони.

За його словами, тепер усі розуміють, що цю російську так звану другу армію світу "дуже реалістично стримати і перемогти".

"І ми це довели всьому світу, і тому весь світ надихається героїзмом наших захисників і захисниць, цивільних, усіх українців. І вони хочуть бути співавторами нашої з вами перемоги", – додав голова Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Питання місяців" – Резніков анонсував терміни передачі Україні винищувачів

Резніков запевнив, що під час засідань "Рамштайну" жодні політичні питання, зокрема й щодо перемовин із Росією, не обговорюються.

"Обговорюється допомога Україні зброєю, запуски військово-промислового комплексу, щоб вони виготовляли снаряди, зброю, поповнювали свої склади, щоб поліпшити наші спроможності, і всі розуміють, що нам потрібно йти в контрнаступ. Усі розуміють, що нам потрібно зупинити росіян, що нам потрібно звільнити тимчасово окуповані території", – сказав міністр.

Він додав, що "мета Росії – знищення України, відновлення радянської російської імперії, поглинути Україну, Білорусь, Литву, Латвію, Естонію, Польщу і відновлення Берлінської стіни".

Міністр впевнений, ця мета для них росіян є недосяжною.

"Ми не дамо їм це зробити, і цивілізований світ нас у цьому підтримуватиме", – підсумував Резніков.

14 лютого у столиці Бельгії Брюсселі відбулася дев'ята зустріч у форматі "Рамштайн". У штаб-квартирі НАТО зібралися міністри оборони з понад 50 країн світу. Країни-партнери допоможуть Україні перейти в контрнаступ навесні. Водночас рішення про передачу Києву бойової авіації немає.

Зараз ви читаєте новину «Резніков назвав кількість країн в антикремлівській коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі