понеділок, 09 жовтня 2017 20:58

Реінтеграція Донбасу: закон доповнять нормами про Крим

Реінтеграція Донбасу: закон доповнять нормами про Крим
У другому читанні закон про реінтеграцію Донбасу планують доповнити нормами про Крим. Фото: ТСН

У другому читанні закон про реінтеграцію Донбасу планують доповнити нормами про Крим.

Про це заявив нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов і представник "Народного фронту" Вадим Кривенко.

"Дійсно, питання Криму буде до другого читання в цьому законі. Крім того, друге питання, запропоноване нашими колегами з "Народного фронту", яке ми повністю підтримуємо в цьому законі, – це питання верифікації виведення російських військ з окупованої території", – зауважив Герасимов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про реінтеграцію: Чому розділені питання Криму і Донбасу

Водночас Кривенко зауважив, що до другого читання в законопроекті передбачать також інструмент верифікації виведення військ.

"На нашу думку, це мають бути два рапорти: від міністра внутрішніх справ і міністра оборони. На підставі цих двох рапортів президент підписує указ. Є думка, і я буду на цьому наполягати, щоб цей указ ще було затверджено Верховною Радою, щоб ми включили парламентський механізм, а не тільки президент щось підписував би", – підкреслив парламентар.

Внесені президентом до Верховної Ради законопроекти щодо Донбасу дозволять посилити дипломатичні позиції України. Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Реінтеграція Донбасу: закон доповнять нормами про Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі