неділя, 08 жовтня 2017 17:01

Закон про реінтеграцію: Чому розділені питання Криму і Донбасу

Закон про реінтеграцію: Чому розділені питання Криму і Донбасу
У президентському законопроекті про реінтеграцію розділені Крим і Донбас через різну методологію повернення цих територій. Фото: 112

У президентському законопроекті про реінтеграцію розділені Крим і Донбас через різну методологію повернення цих територій.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Чому в законі розділені питання Криму і Донбасу? Ми однаково боремося за повернення Донбасу і Криму, але навіть в міжнародному праві ситуація з цими вкраденими українськими територіями визначається різною термінологією: Крим анексований, на Донбасі повзуча анексія, росіяни відмовляються визнати там свою присутність. Методологія повернення цих територій також буде різною, це очевидно", - зазначила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як хоче Путін, не буде" - у Порошенка розповіли про закон для Донбасу

Вона також пояснила, що потрібно законодавчо зафіксувати російську присутність на Донбасі, виділити в один блок, що є спільного в ситуаціях з Кримом і Донбасом і виокремити те, що відрізняє. Зокрема, за словами Геращенко, відмінностями є "застосування військової компоненти на Донбасі, де продовжується терор росіян і контрольованих ними банд".

Внесені президентом до Верховної Ради законопроекти щодо Донбасу дозволять посилити дипломатичні позиції України. Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Закон про реінтеграцію: Чому розділені питання Криму і Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі