понеділок, 11 березня 2013 23:38

"Регіонал" розповів, чому президент не розпустить Раду

"Регіонал" розповів, чому президент не розпустить Раду
Фото: radiosvoboda.org

Блокування парламенту не триватиме довго – максимум декілька тижнів, оскільки це нікому не вигідно.

Таку думку висловив в коментарі Gazeta.ua колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов.

"Нікому не вигідно блокувати парламент та не давати працювати цьому скликанню, ні опозиції, ні президенту", - висловив думку політик.

Окрім того, він висловив переконання, що парламент має багато роботи, а "жодна держава не зможе працювати без парламенту довгий час".

Говорячи про можливий розпуск Верховної Ради, він сказав: "Думаю, що президент не розпустить Верховну Раду, бо це не вихід. Йому не вигідно розпускати парламент, бо не отримає нової якості роботи Ради. Законодавчо-виборче поле буде таке саме, по якому обирався цей парламент. Лишаються проблеми, які привели до конфлікту, і які не можна вилучити без парламенту із законодавства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко завтра прийде у Раду "провідати" свою депутатську карточку

На його думку, навіть, якщо буде обрано "новий парламент, то він буде більш конфліктний, аніж той, що є", хоча колишній народний депутат переконаний, що блокування "триватиме тиждень-два, а потім парламент все одно почне працювати. Ми вже проходили багато конфліктів, але парламент все одно працюватиме".

Він наголосив, що в цей час, через блокування парламенту, дестабілізується робота інших гілок влади. Нагадаємо, друга сесія Верховної Ради України VII скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну та президію з вимогою ввести персональне голосування. З 5 лютого 2013 року, відколи мала розпочати роботу друга сесія Верховної Ради VII скликання, Кабінет Міністрів України зареєстрував у парламенті 34 проекти законів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР розблокує Раду, якщо Янукович і Азаров прозвітують у парламенті - депутат

Нагадаємо, один із лідерів "Батьківщини" Микола Томенко заявив, що нинішня влада активно обговорює варіант, як розпустити парламент і не призначати виборів, тобто як і надалі керувати країною без парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розповів, чому президент не розпустить Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі