четвер, 06 грудня 2012 16:08

Конституційна асамблея не має права мовчати, коли Рада приймає неконституційний закон про референдум - Коліушко

Конституційна асамблея не має права мовчати, коли Рада приймає неконституційний закон про референдум - Коліушко
Ігор Коліушко хотів пояснити усі загрози закону про референдум. Фото: liga.net

Конституційна асамблея не повинна змовчати, коли Верховна Рада приймає антиконституційний закон про всеукраїнський референдум.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав член КА Ігор Коліушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми проти внесення змін до Конституції через референдум" — Венеціанська комісія

"Закон про референдум змінив правила гри, які ми уявляли, коли формувалась КА. На мій погляд, КА не має промовчати з цього приводу. Це не стосується Конституційного суду, чи ще чогось - кожен робить свою справу. Конституційний суд вирішує питання про неконституційність офіційно. Але кожен громадянин, а особливо провідні юристи України, коли приймають неконституційний закон, повинні хоча б щось сказати, висловити свою стурбованість, нагадати, що ми все ж таки керуємося Конституцією", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституційна асамблея не захотіла вислухати доповідь щодо референдуму, яка стояла в порядку денному

Коліушко розповів, що його доповідь не захотіли вислухати.

"Вранці проголосували, що моя доповідь є в порядку денному. В розділі "Різне". Я чекав, але коли прийшов час мого слова, Леонід Макарович сказав: "Ну так, ми доручаємо це питання комісії", - і закрив засідання. Ясно, що це комусь вигідно, а комусь ні. Я хотів толком пояснити аудиторії всі загрози закону про референдум",- поскаржився він.

Зараз ви читаєте новину «Конституційна асамблея не має права мовчати, коли Рада приймає неконституційний закон про референдум - Коліушко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі