пʼятниця, 12 квітня 2013 11:51

Референдум може вийти з-під контролю влади і стати проблемою країни - політолог

Референдум може вийти з-під контролю влади і стати проблемою країни - політолог
За словами Небоженка, влада може призначити проведення референдуму в кінці осені, коли буде дуже низька явка. Фото: telegraf.com.ua

Всеукраїнський референдум може вийти з-під контролю влади, а відповідно, стане головною проблемою України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Референдум завжди виникає у тій політичній ситуації, коли в суспільстві є конфлікт між різними групами еліти, між елітою і населенням. І щоб зняти цей конфлікт, рухатися далі, а не щоб переходити до стадії перевороту чи збройних повстань, то переходять до референдуму як мирному способу вирішення політичної ситуації", - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК ухвалила ще один документ для проведення референдуму

Також, за його словами, влада може призначити проведення референдуму в кінці осені, коли буде дуже низька явка.

"Так як у нас ситуація не поліпшується, то цілком можливо, що восени, глибокої осені (влада зацікавлена ??у низькій явці на референдум), тобто можливо і взимку, може пройти референдум з того порядку денного, який закладає влада для себе. Це дуже навіть реально", - підкреслив він.

Крім того, на його думку, референдум може бути неминучий, щоб ситуація не вирішувалася шляхом повстань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів хочуть винести на референдум п'ять питань

"Це відбудеться не тому, що це потрібно владі, як каже опозиція, а тому що конфлікти так сильно заходять, що потрібні або перевибори, або референдум. Інакше, в іншому випадку, якщо не буде мирного вирішення ситуації в країні до 2015 року, президентські вибори перетворяться на безладні вибори, з великим зростанням політичної напруженості", - додав Небоженко.

"Кожна партія переслідує свої цілі. Але референдум в Україні призведе до зростання регіональних сепаратистських настроїв, тому що кожна територія захоче до референдуму приєднати своїм місцеві питання, а їм скажуть, що цього не можна. Відповідно, конфлікт неминучий. Ось чим небезпечний референдум, що він вийде з-під контролю влади, а відповідно, стане головною проблемою України. Він можливий, але дуже ризикований для всіх", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Референдум може вийти з-під контролю влади і стати проблемою країни - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі