пʼятниця, 23 лютого 2024 12:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка з'ясувала мету путінських репресій всередині РФ

Розвідка з'ясувала мету путінських репресій всередині РФ
14 лютого президент Росії Володимир Путін підписав закон, який дозволяє конфіскацію майна за поширення "фейків" про армію РФ. Фото: eastnews.ua

Протягом багатьох років Кремль тотально пригнічував інакодумство в Росії на за її межами.

Після повномасштабного вторгнення в Україну РФ лише посилила ці заходи, щоб змусити замовкнути критиків війни, повідомило 23 лютого Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"14 лютого російський диктатор Володимир Путін підписав закон, який дозволяє конфіскацію майна за поширення нібито неправдивої інформації про російську армію. Цей захід здебільшого спрямований на те, щоб змусити замовкнути внутрішніх критиків війни проти України", - зазначає британська розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль уже відкрито говорить про репресії українців

За два дні до того "комітет із іноземного втручання" Держдуми РФ вніс на розгляд законопроєкт, покликаний розширити сферу віднесення до "небажаних" організацій.

"Ймовірно, це спрямовано подальше обмеження діяльності російськомовних західних ЗМІ, накшталт Deutsche Well, RFE/RL, російської служби BBC тощо. Ці кроки є частиною ширшої тенденції: спроб російської влади обмежити внутрішнє інформаційне середовище, щоб знизити внутрішню критику та інакомислення. Хоча ця тенденція спостерігалася протягом багатьох років, вона суттєво посилилася після повномасштабного вторгнення Росії в Україну", - пояснили у звіті.

Кремль виправдовує тривалість війни з Україною тим, що Москва насправді нібито воює з Заходом.

Таким чином мешканців Росії готують до зниження рівня життя, повідомило 22 лютого Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Це відповідає тенденції у російській риториці, яка намагається виправдати тривалість війни та масштаб російських втрат, зображуючи війну як прямий конфлікт із Заходом.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка з'ясувала мету путінських репресій всередині РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі