середа, 29 червня 2022 01:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Радбез ООН рішуче засудив ракетні обстріли мирних українських міст

Радбез ООН рішуче засудив ракетні обстріли мирних українських міст
Закінчилось засідання Радбезу ООН. Фото: Укрінформ

Шість країн Ради Безпеки ООН, а також Україна, оприлюднили спільну заяву із рішучим засудженням російських ракетних ударів по українських містах.

Радбез висловив повну підтримку українському народу. Текст документа оприлюднило на своїй сторінці Постійне представництво США при ООН.

"Ми, члени Ради Безпеки, а саме Франція, Ірландія, Норвегія, Сполучене Королівство, Сполучені Штати й Албанія, до яких приєдналася Україна, підтверджуємо нашу повну підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", – наголошується у спільній заяві.

Також засудили активізацію російських ракетних ударів по території України, спрямованих на житлові квартали та цивільну інфраструктуру, в період 25-27 червня 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні новини дня: ракетний терор і День Конституції

"Ми найрішучішим чином засуджуємо вбивство мирних жителів внаслідок цих ракетних обстрілів, зокрема удару по переповненому торговельному центру в Кременчуці Полтавської області України. Ця атака була кричущим нападом на цивільну інфраструктуру й цивільне населення",– наголосили в ООН.

Вони назвали це порушенням Міжнародного гуманітарного права та закликали до виконання Женевської конвенції 1949 року.

В ООН вимагають негайного припинення військових дій РФ, усіх нападів на цивільне населення та цивільну інфраструктуру. Також вимагається повне й негайне виведення російських сил і військової техніки від міжнародно визнаних кордонів і територіальних вод України.

28 червня проходило позачергове засідання Ради безпеки ООН щодо обстрілів українських міст. В тому числі, обстрілу ТРЦ у Кременчуці.

Перед засіданням виступив президент України Володимир Зеленський. Він закликав ООН визнати РФ державою-терористом.

Зараз ви читаєте новину «Радбез ООН рішуче засудив ракетні обстріли мирних українських міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі