понеділок, 10 квітня 2023 17:50

Рада змінила Податковий і Митний кодекси: про що йдеться

Рада змінила Податковий і Митний кодекси: про що йдеться
Верховна Рада змінила податкове законодавство. Фото: rada.gov.ua

Верховна Рада ухвалила законопроєкти, які тимчасово звільняють від ПДВ і мита операції із ввезення товарів для задоволення потреб оборонних структур.

Парламент підтримав два законопроєкти про зміни до Податкового і Митного кодексів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Передбачається звільнення від оподаткування ввізним митом товари і податком на додану вартість – операції із ввезення товарів, якщо вони належать Міністерству оборони, ЗСУ, а також іншим військовим формуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прийшли гроші від МВФ: яка сума траншу

"Також пропонується звільнення від оподатковування ПДВ операцій з постачання послуг пов'язаних з програмним забезпеченням військового призначення, міжнародна передача якого підлягає державному контролю", – повідомив нардеп.

Торік президент Володимир Зеленський підписав закон, що повертає акцизний податок на пальне. Виняток – пальне для військових.

Минулого тиня Кабінет міністрів спростив процедуру ввезення низки товарів подвійного призначення, необхідних для фронту чи в якості комплектуючих для виробників української зброї.

Зараз ви читаєте новину «Рада змінила Податковий і Митний кодекси: про що йдеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі