четвер, 03 березня 2011 12:16

Рада усунула митний бар'єр для китайської гречки

Рада усунула митний бар'єр для китайської гречки

Верховна Рада скасувала ввізне мито на імпорт гречки.

За ухвалення законопроекту "регіонала" Владислава Лук'янова у першому читанні та вцілому проголосувало 260 народних депутатів.

За словами керівника парламенту Володимира Литвина Верховна Рада "ухвалила те рішення, яке мала прийняти".

Законопроектом передбачається скасування 20% ввізного мита на імпорт гречки до 1 червня 2011 року. За словами голови комітету з питань податкової та митної політики Віталія Хомутинніка, в разі ухвалення документу роздрібна ціна гречки не перевищить 14 гривень.

Під час виступів представники Партії регіонів поклали відповідальність за нестачу гречки на попередній уряд, а також неправильну роботу Держрезерву, керівники якого "тепер ховаються за кордоном".

У свою чергу, представники опозиції заявляють, що скасування ввізного мита завдасть значних збитків держбюджету. Так, за словами першого заступника голови регламентного комітету "бютівця" Сергія Саса скарбниця від ухвалення документу втратить понад 60 мільйонів гривень. Він також висловив переконання, що імпорт китайської гречки не призведе до зниження цін на внутрішньому ринку.

Зі свого боку, "нунсівець" Юрій Кармазін запропонував відправити у відставку уряд Миколи Азарова, запропонувавши замінити його на китайців.

Зараз ви читаєте новину «Рада усунула митний бар'єр для китайської гречки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі