середа, 02 березня 2011 16:30

Закуплена Кабміном китайська гречка гнитиме у сховищах?

Закуплена Кабміном китайська гречка гнитиме у сховищах?

Рішення Кабінету міністрів ввезти до України китайську гречану крупу може мати негативні наслідки.

Таку думку висловив директор компанії "ПроАгро" Микола Верницький.

"Це зайві витрати із держбюджету. Попит на цю крупу вже не такий, як був місяць тому. Через півроку вже буде новий врожай, а ціни і так би опустилися, бо через надмірний ажіотаж українці вдосталь накупили цієї крупи. Цілком можливий такий варіант, що китайську гречку закуплять, а попит різко знизиться. Будуть зберігати її у сховищах", - зазначив він.

Верницький висловив упевненість, що питання із гречкою перебільшене.

"Воно розбурхане через дві причини. Або для того, щоб показати, що уряд щось робить, або для інших цілей", - підкреслив він.

На його думку, досить ймовірним є заробіток на китайській гречці українських посередників.

"Це лише припущення, однак цілком можливо, що компанії, якій доручать цим зайнятися, дадуть державні пільги. Хтось може заробити на цьому, прикриваючись держзакупівлею", - припустив Верницький.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв під час засідання Погоджувальної ради Кабміну заявив, що у двадцятих числах березня в Україну ввезуть 20 тис. тон китайської гречаної крупи.

Завдяки цьому в українських крамницях, за словами урядовця, вдасться знизити ціну на гречку до 14 грн за кілограм.

Зараз ви читаєте новину «Закуплена Кабміном китайська гречка гнитиме у сховищах?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі