середа, 23 лютого 2022 09:28

Рада проситиме РНБО запровадити санкції проти депутатів Держдуми

Рада проситиме РНБО запровадити санкції проти депутатів Держдуми
Рада розгляне санкції та законопроєкт про зброю. Фото: "Укрінформ"

На пленарному засіданні Верховної Ради 23 лютого звернуться до Ради національної безпеки і оборони України з пропозицією запровадити санкцій проти депутатів Держдуми РФ.

Інформацію про це внесли до порядку денного парламенту, передає "Укрінформ".

Ухвалення проєкту постанови "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів" запланували першим питання.

Після цього розглянуть в першому читанні законопроєкти "Про право на цивільну вогнепальну зброю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 351 депутат, але без Путіна: ЄС погодив санкції проти Росії

Сьогодні у першому читанні депутати розглянуть законопроєкти "Про внесення змін до деяких законів України щодо певних питань управління майном для потреб Збройних Сил України" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з трансплантації анатомічних матеріалів людині)". Також планують ратифікувати міжнародні документи.

21 лютого президент Росії Володимир Путін визнав окуповані території Сходу України "незалежними республіками". 22 лютого обидві палати парламенту РФ підтримали цю позицію.

Цивілізований світ засудив незаконне рішення Росії й оголосив про запровадження нових санкцій. Німеччина зупинила сертифікацію російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2". Велика Британія оголосила про санкції проти п'яти російських банків та друзів Путіна - бізнесменів Геннадія Тимченка та братів Бориса й Ігоря Ротенбергів. Їхні активи у Британії будуть заморожені, а особам заборонять приїжджати в країну.

У вівторок посли ЄС обговорили санкції проти Росії, зокрема - заборону на торгівлю російськими державними облігаціями на європейському ринку та виключення незаконних ЛНР і ДНР з угоди про вільну торгівлю між ЄС та Україною.

Зараз ви читаєте новину «Рада проситиме РНБО запровадити санкції проти депутатів Держдуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі