вівторок, 16 жовтня 2012 16:11

Рада прийняла закон про сурогатне материнство

Рада прийняла закон про сурогатне материнство
Фото: livejournal.ru

Верховна Рада встановила обмеження у використанні сурогатного материнства в Україні.

За відповідний закон проголосували у вівторок 250 депутатів із 346, що зареєструвалися в залі.

Закон встановлює, що в разі перенесення в організм іншої жінки ембріона людини, зачатого подружньою парою або одним з подружжя, батьками такої дитини є подружня пара, що зачала його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вони почали рано з'ясовувати стосунки - Небоженко про опозицію

Закон встановлює, що вік повнолітньої жінки, щодо якої застосовується допоміжні репродуктивні технології, не повинен перевищувати 51 рік на день штучного запліднення або імплантації ембріона. Питання застосування сурогатного материнства чи штучного запліднення жінки понад 51 років вирішується в порядку, встановленому Кабінетом міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко сподівається, що "Удар" підпише угоду про створення коаліції

Крім того, закон встановлює, що сурогатне материнство може застосовуватися тільки у відношенні громадян України або іноземців - громадян тих країн, в яких такий метод репродуктивних технологій не заборонений законом. Умовою застосування сурогатного материнства є генетичний зв'язок дитини хоча б з одним з майбутніх батьків і відсутність безпосереднього генетичного зв'язку дитини з сурогатною матір'ю за винятком випадків, коли сурогатною матір'ю є родич майбутніх батьків дитини.

У разі підписання президентом України закон набуде чинності з 1 січня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Рада прийняла закон про сурогатне материнство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі