субота, 03 квітня 2010 19:47

Рада по боротьбі з корупцією складається з корумпованих чиновників

Рада по боротьбі з корупцією складається з корумпованих чиновників

Януковича зараз фінансує великий бізнес, у нього багато спонсорів.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів колишній заступник секретаріату президента Олег Рибачук.

"Хоча серйозні бізнесмени вносять гроші у кожну корзину. Це відразу корумпує політиків, робить неможливим зміни. Навіть Рада по боротьбі з корупцією складається з корумпованих чиновників. Великому бізнесу вигідніше фінансувати якогось політика чи політичний проект, ніж боротися із корумпованою системою, наприклад судами. Матимуть своїх депутатів, які вирішуватимуть їхні питання. Це простіше, ніж створювати незалежну систему. У такій системі немає що робити", - зазначив О.Рибачук.

- Чим ви займаєтесь зараз?

- Спробами допомогти людям самоорганізуватися. Чотири місяці розвиваю компанію "Новий громадянин" та "Центр спільних дій". Зараз в нас 50 громадських організацій, буде більше. Раз на тиждень збираємося. І ми просто обговорюємо те, що ми можемо зробити. Надаємо людям безкоштовні юридичні послуги, налагоджуємо комунікації між ними. Там нема ніякого лідерства, ніяких грошей, мотивації.

Будете брати участь у виборах?

- Я особисто ні, а також і мої партнери. В мене їх дуже багато. Усі прописані на сайті "Новий громадянин". Наше партнерство було розраховано до 1 квітня - на період виборів, що минули. Але ми вирішили продовжити його й далі. Але ми можемо впливати на ці вибори показуючи людям що з себе уявляє той чи інший політик. Громадяни насправді можуть робити чудеса. Просто вони зараз в це не вірять. Вони бояться, що їх знову кудись заведуть. Так поступив Олександр Пабат - під видом громадських кампаній йде відверте шулерство.

Зараз ви читаєте новину «Рада по боротьбі з корупцією складається з корумпованих чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі