середа, 21 березня 2012 14:19

Рада дала зелене світло подальшому підвищенню пенсійного віку

Рада дала зелене світло подальшому підвищенню пенсійного віку

Верховна Рада відмовилася підтримати законопроект про недопущення погіршення пенсійного забезпечення громадян України.

За відповідний законопроект у першому читанні проголосували 155 карток народних депутатів з 400 зареєстрованих в залі засідань.

За словами автора законопроекту Андрія Павловського з фракції БЮТ-"Батьківщина", "в своєму законі опозиція пропонує не підвищувати пенсійний вік".

Законопроект пропонував ввести до 1 січня 2030 року мораторій на підвищення пенсійного віку, мінімальних стажу роботи та страхового стажу.

Зазначимо, що У 2012 році передбачається розпочати підвищення пенсійного віку для жінок через щорічне його збільшення на 6 місяців - до досягнення 60 років. Наприклад, у 2012 році пенсійний вік для жінок становитиме 55 років і 6 місяців,  у 2013 році  – 56 років і т. д. Таким чином, у 2021 році пенсійний вік для жінок досягне 60 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнесмен похвалив Азарова за пенсійну реформу: "На цьому компліменти закінчуються"

Другий напрям пенсійної реформи  стосуватиметься тих, хто увійде в другий рівень накопичувальної пенсійної системи на дату впровадження ІІ рівня (до кінця 2012 року). Ці громадяни виходитимуть на пенсію у 65 років. Але це стосуватиметься лише осіб, котрі нині молодші 35 років. Тому що, за розрахунками спеціалістів, для побудови накопичувальної системи другого рівня знадобиться 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Рада дала зелене світло подальшому підвищенню пенсійного віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі