вівторок, 08 лютого 2011 11:32

"Свобода" розкрила експансію "русского міра" на Харківщині

"Свобода" розкрила експансію "русского міра" на Харківщині

"Кабінети русского міра" – іще один механізм російської експансії на Слобожанщині.

Про це заявила прес-служба Харківської обласної організації ВО "Свобода".

Харківські "свободівці" висловили протест проти наміру Генерального консульства Російської Федерації в Харкові організовувати так звані "кабінети русского міра".

У партії нагадали, що 4 лютого 2011 р. консул Всеволод Філіп оголосив, що цьогоріч на Харківщині буде відкрито п'ять "кабінетов русского міра".

"Вважаємо подібні заяви іще одним проявом шовіністичної політики на зросійщення питомо українських земель та нав'язування чужого інформаційного продукту в умовах гніту всього українського", - підкреслили активісти.

Націоналісти також розкритикували проект Бібліотеки ім. Євгена Кушнарьова, яку планують будувати в заповідній зоні Саду ім. Шевченка.

"Ця бібліотека є яскравим прикладом того, як можна нищити українську освіту, екологію Харкова та ще й заробляти на цьому мільйони у вигляді відкатів. Примітно, що поки будівлі самої "бібліотеки суспільно-політичної літературі" ще й на папері немає, урядовці на чолі з Борисом Колесніковим уже розмірковують над її фондом. І знову-таки, ідеться про абсолютно неукраїнський заклад під "модною" обгорткою найсучасніших формаційних технологій", - говориться у заяві "Свободи".

Харківська "Свобода" вважає, що принцип "чужого навчайтесь і свого не цурайтесь" можна впровадити лише тоді, коли розвиток культури національних меншин відбувається гармонійно з опануванням культурних надбань титульної нації.

"Наразі ж обласне керівництво та Генконсульство Росії, що уславилися чисельними взаємними нагородженнями орденами й грамотами, демонструють протилежну конструкцію: без української культури приховане й не дуже нав'язування імпортного інтелектуального продукту веде до безрозбірного гуманітарного зубожіння", - резюмували націоналісти.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" розкрила експансію "русского міра" на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

192

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі