пʼятниця, 11 лютого 2011 10:25

"РосУкрЕнерго" можуть закрити у 2011 році

"РосУкрЕнерго" можуть закрити у 2011 році

Скандальний швейцарський трейдер "РосУкрЕнерго" ймовірно припинить свою діяльність.

Як пише газета Комерсант-Україна це відбудеться після того, як буде завершено передачу 12,1 мільярдів кубометрів газу від НАК "Нафтогазу України" до "РосУкренерго".

За інформацією джерел видання у "РосУкренерго" вказаний обсяг газу буде передано російському монополісту до кінця 2011 року.

"Якщо весь газ буде піднято з сховищ до 15 квітня, коли закінчується опалювальний сезон, то можна буде" підвести підсумок і закрити рахунки вже в цьому році", - зазначаэ співрозмовник газети.

"У грудні було піднято 870 млн кубометрів, - уточнює співрозмовник видання .- Але в січні" Нафтогаз" підвищив максимальний обсяг, і, якщо такими ж темпами піде далі, є шанси завершити операції в цьому році". Якщо ж до кінця квітня частину газу залишиться в сховищах, це призведе до відстрочення розрахунків на наступний опалювальний сезон, оскільки з травня почнеться зворотний процес закачування газу. Тоді ліквідацію RUE відкладуть на 2012 рік.

У самій же монополії інформацію про можливе припинення діяльності RUE підтверджують, додаючи, що це один з варіантів.

"Через RUE поки не планується здійснювати комерційну діяльність, крім завершення цієї угоди, - уточнило одне з джерел видання .- І якщо Фірташ не запропонує нічого значного, а поки пропозицій немає, всі інші операції можна буде здійснювати через "Газпромзбут Україна" або нове СП з "Нафтогазом".

Нагадаємо, що згідно до рішення Арбітражного інституту торгівельної палати міста Стокгольм "Нафтогаз України" має повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів газу. Пізніше дане рішення було підтверджено усіма судовими інстанціями у нашій країні.

Зараз ви читаєте новину «"РосУкрЕнерго" можуть закрити у 2011 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі