неділя, 09 травня 2010 12:57

"Регіони" віддадуть місце Томенка комуністам – політолог

"Регіони" віддадуть місце Томенка комуністам – політолог

Народний депутат від БЮТу Андрій Павловський вважає, що Микола Томенко може бути звільнений з посади віце-спікера на наступному пленарному тижні. Про це він сьогодні заявив журналістам. При цьому Павловський висловив думку, що дану посаду може обійняти представник Компартії Адам Мартинюк.

"Раніше в українському парламентаризмі існувала традиція віддавати опозиції бодай одну посаду заступників голови Верховної Ради, - прокоментував Gazeta.ua політолог Олексій Гарань, 50 років. - Скажімо, у попередньому скликанні посаду першого віце-спікера займав "регіонал" Олександр Лавринович".

На думку політолога, комуніст Адам Мартинюк претендує на вільну посаду першого віце-спікера. Це буде плата Компартії за входження до правлячої коаліції.

"Томенко має залишитися на своїй посаді, бо він представник найбільшої опозиційної фракції у парламенті, - зазначає Олексій Гарань. - Однак Партія регіонів вже показала, що вона не рахується з нормами парламентаризму і опозицією. Тому, щоб розколоти і ослабити опозиційні сили, "регіонали" цю посаду можуть віддати одному з лояльних представників "Нашої України".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" віддадуть місце Томенка комуністам – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі