четвер, 26 червня 2008 14:45

"Регіони" презентують свій проект Конституції 1 липня

Партія регіонів в наступний вівторок, 1 липня, презентує свій проект закону змін в Конституцію. Про це повідомив народний депутат України Олександр Лавринович (Партія регіонів) на прес-конференції.

Він відзначив, що в четвер, 26 червня, цей проект закону розісланий всім фракціям парламенту. Лавринович висловив переконання, що "він (проект закону) може стати хорошою основою для того документа, який може бути підтриманий переважною більшістю народних депутатів України, тобто більше 2/3 конституційного складу ВР".

В той же час Лавринович відмовився називати які-небудь положення з цього проекту закону. Лавринович прогнозує, що "протягом року" Верховна Рада України внесе зміни в Конституцію України.

У середу, 25 червня, прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко, відповідаючи на питання про можливість розгляду найближчим часом парламентом питання про внесення змін до Конституції, зокрема, що стосуються створення парламентської республіки, заявила, що на сьогоднішній день немає проекту змін до Конституції України, який би підтримала конституційна більшість Верховної Ради.

"На сьогоднішній день жодного документа, який би зібрав навколо себе такий консенсус, просто немає", - заявила Тимошенко, додавши, що вносити до ВР проект змін до Конституції для того, щоб він дійсно був прийнятий, можна лише у разі підтвердження його підтримки конституційною більшістю депутатів.

В четвер, 26 червня, міністр юстиції Микола Оніщук прогнозував, що процес внесення змін в Конституцію України активізується восени після розв"язання парламентської кризи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" презентують свій проект Конституції 1 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі