четвер, 19 серпня 2010 16:00

"Регіонал" нацькував Генпрокуратуру на опозицію за співання пісні

"Регіонал" нацькував Генпрокуратуру на опозицію за співання пісні

Народний депутат Вадим Колесніченко спрямував до Генпрокуратури запит щодо розпалювання національної ворожнечі, а також приниження честі та гідності громадян з боку групи депутатів Верховної Ради України.

Депутата обурив інцидент, який стався під час урочистого відкриття засідання парламенту з нагоди 20-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

Як наголошується в заяві, 16 липня 2010 у Верховній Раді України група депутатів намагалася зірвати урочисте засідання виспівуючи пісню, слова якої можуть трактуватися як розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

"Депутати зі списку націоналістичних партій заспівали пісню на слова Івана Франка "Не пора, не пора". Вони дружно співали - "Не пора, не пора, не пора. Москалю й ляху служити!"- Що однозначно принижує честь і гідність громадян України польської і російської національностей, дискримінує їх за національною ознакою.

Заяву Колесніченка передано до регламентного комітету. У разі визнання Комітетом необхідності спрямування документів для розслідування Генеральною прокуратурою України, за ними буде проведена перевірка і ухвалено законне рішення, передає "Російськомовна Україна"

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" нацькував Генпрокуратуру на опозицію за співання пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі