пʼятниця, 26 квітня 2024 04:50

Спецтема: Війна Росії проти України

США хочуть переконати Німеччину передати Україні Taurus

США хочуть переконати Німеччину передати Україні Taurus
США хочуть, щоби Німеччина передала Україні Taurus. Фото: Українська правда

Сполучені Штати оприлюднили інформацію про те, що таємно передали Україні ATACMS як частину пакету допомоги в березні.

Це пожвавило дискусії у Німеччині щодо надання Києву крилатих ракет Taurus, проти чого продовжує виступати канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW.

Він стверджує, що надання Taurus призведе до прямого конфлікту Німеччини з Росією.

Неназваний високопоставлений представник Міністерства оборони США зазначив, що у Сполучених Штатах сподіваються на зміну позиції Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон назвав цілі для далекобійних ракет ATACMS - NYT

"Настав час відправити Taurus, тому що вони схожі на системи ATACMS, надіслані зі США, і вони дуже потрібні в Україні", - сказав Йоганн Вадефуль, заступник голови ХДС у парламенті Німеччини з питань закордонних справ і оборони

Він певен, що Taurus можуть змінити ситуацію на полі бою, оскільки вони мають більший за американські системи радіус ураження.

"Це не срібна куля, але Україні потрібно дійсно йти глибше, вдарити глибше в голову Росії", - сказав Вадефуль.

Після кількох місяців запитів Україна отримала більш дальню версію армійських тактичних ракетних систем, відому як ATACMS, яка може долати відстань у близько 305 кілометрів. Перед постачанням цього місяця Сполучені Штати поставили Україні версію системи, яка має радіус дії 160 кілометрів і озброєна касетними боєприпасами широкого розповсюдження.

Представники Пентагону відмовилися назвати точну кількість систем великої дальності, які були відправлені в Україну. Однак відомо, що адміністрація Байдена таємно відправила ATACMS більшого радіуса дії й вони були частиною 300-мільйонного постачання, оголошеного в березні 2024 року.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть переконати Німеччину передати Україні Taurus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі