неділя, 17 квітня 2022 08:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін воює з НАТО, але Альянс цього не розуміє" – чи готова Росія напасти на Польщу або Фінляндію

"Путін воює з НАТО, але Альянс цього не розуміє" – чи готова Росія напасти на Польщу або Фінляндію
"І Польща, і країни Балтії усвідомлюють наближення загрози. Навіть готуються до неї", – розповідає Сергій Гармаш. Фото: Gazeta.ua

Президент Росії Володимир Путін готовий напасти на Польщу, Фінляндію чи країни Балтії, якщо переможе Україну. Тоді вважатиме, що став сильнішим за НАТО. І його ніщо не стримуватиме. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Сергій Гармаш, журналіст, учасник української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі.

"Путін піде далі, якщо переможе в Україні. Його ніщо вже не стримуватиме. Він буде переможцем, розумітиме, що сильніший за НАТО. Думає, що тут з американцями воює. Якщо вважатиме, що переміг їх тут, то йому ніщо не заважатиме рухатися далі. Відновлюватиме Російську імперію. А Польща була її частиною, як і Фінляндія, як і країни Балтії", – каже Гармаш.

Путін правильно оцінює, що він воює з НАТО, наголошує журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія починає збирати війська під кордонами Фінляндії. Це досить прозорий сигнал" – Сергій Гармаш

"Але, на жаль, Альянс не розуміє, що це війна з ним. У Фінляндії останнє соцопитування показало, що більш як 80 відсотків населення розуміють загрозу з боку Росії. Всі ж бачать, що робиться в Україні. Тому і Польща, і країни Балтії усвідомлюють наближення загрози. Навіть готуються до неї", – розповідає Гармаш.

Речник Путіна Дмитро Пєсков почав погрожувати двом північноєвропейським країнам - Швеції і Фінляндії. Через російське масштабне вторгнення в Україну Фінляндія та Швеція планують вступити до НАТО вже влітку.

Заступник голови ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив мілітаризувати Фінську затоку у відповідь на можливий вступ Швеції та Фінляндії у НАТО.

Зараз ви читаєте новину «"Путін воює з НАТО, але Альянс цього не розуміє" – чи готова Росія напасти на Польщу або Фінляндію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі