вівторок, 13 серпня 2024 07:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін скидає з себе відповідальність за події на Курщині - ISW

Путін скидає з себе відповідальність за події на Курщині - ISW
Російський диктатор Володимир Путін перекладає на інших відповідальність за події в Курській області. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін намагається показати себе компетентним щодо ситуації в Курській області і перекласти відповідальність за вторгнення ЗСУ на військових та інших представників влади РФ.

12 серпня Путін провів нараду з російськими військовими, силовиками, представниками федеральних і регіональних органів влади щодо ситуації в Бєлгородській, Брянській і Курській областях, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Він дав свою оцінку ситуації.

"Путін продовжує виставляти себе ефективним і обізнаним менеджером ситуації вздовж українсько-російського кордону і перекладати відповідальність за поточні проблеми у відповідь на українське вторгнення в цьому районі на інших російських військових і посадовців. Путін дорікнув в.о. губернатора Курської області Олексію Смирнову за те, що він обговорював питання, які, на думку Путіна, належать виключно до компетенції Міноборони Росії, і доручив Смирнову говорити лише про соціально-економічну ситуацію", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін загнав Росію в економічну пастку

Диктатор також відреагував на заяву першого віцепрем'єра Дениса Мантурова про контроль над ситуацією. Дорікнув, що Мантуров не торкнувся кількох ключових соціальних питань.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков звернувся до Путіна з прямим проханням реалізувати соціальну політику для допомоги цивільному населенню його регіону. Водночас Гладков і губернатор Брянської області Олександр Богомаз уникнули гніву Путіна, не коментуючи військові питання.

"Твердження Путіна про те, що кожен чиновник несе лише одну відповідальність, контрастує з його спробою виставити себе здатним контролювати і компетентно розуміти політичну, соціально-економічну та військову ситуацію вздовж міжнародного кордону", - сказано в повідомленні.

Кремль опублікував відеозаписи і тексти доповідей голів Брянської, Бєлгородської та Курської областей Путіну про проблеми, з якими наразі стикається російська регіональна влада. Це зроблено, щоб публічно представити голів регіонів як відповідальних за ці проблеми і таких, що потребують допомоги Путіна.

"Проте Кремль не опублікував відеозапис або текст тієї частини зустрічі, на якій російські військові і силовики, ймовірно, доповідали Путіну. Рішення Кремля опублікувати відеозапис, на якому Путін картає вищих російських чиновників, ймовірно, є попередженням іншим російським чиновникам утриматися від коментарів щодо українського вторгнення в Росію", - вважають аналітики.

Російське угруповання військ у Курській області намагається створити об'єднані структури командування і управління, необхідні для координації операцій. Путін заявив, що головним завданням Міністерства оборони Росії є витіснення українських сил з російської території.

7 серпня росіяни заявили, що українські війська увійшли у Курську область РФ і закріпилися у прикордонній зоні.

Видання The Washington Post повідомило, що Україна взяла під контроль газовимірювальну станцію "Суджа" у Курській області.

Прорив у Курській області дозволив Україні перехопити ініціативу на одній із ділянок фронту.

Зараз ви читаєте новину «Путін скидає з себе відповідальність за події на Курщині - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі