четвер, 08 серпня 2024 19:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна взяла під контроль газову станцію біля Суджі - WP

Україна взяла під контроль газову станцію біля Суджі - WP
Україна взяла під контроль газову станцію біля Суджі. Фото: ТАСС

Україна взяла під контроль газовимірювальну станцію "Суджа".

Вона розташована приблизно за п'ять миль всередині території Росії. Про це на умовах анонімності повідомив The Washington Post один з радників президента України Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ могли захопити російську газовимірювальну станцію: у Газпромі прокоментували

Аналітики видання припускають, що Київ може мати на меті припинення постачання російського газу до Європи, використовуючи це як важіль тиску.

На четвер газ продовжував текти через Суджу, останню функціонуючу точку транспортування для трубопроводу, що постачає російський природний газ до Європи через Україну.

На фоні цих заяв Росія посилила охорону навколо Курської атомної електростанції.

Військові, які прорвали кордон у Курській області, вже просунулися по території РФ на 10 км, захопили Суджу та кілька навколишніх сіл.

Попри відсутність підтвердження з боку офіційного Києва, це справа рук ЗСУ. Так вважає аналітик Девід Екс, якого цитує Forbes.

На думку Екса, такими діями українці дуже ризикують, ймовірно, очікуючи, що це змусить Кремль перекинути на північ війська зі сходу України, після чого успіхи окупантів уповільняться.

Зараз ви читаєте новину «Україна взяла під контроль газову станцію біля Суджі - WP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі