вівторок, 13 травня 2014 12:52

Путін роздав високі державні посади своїм охоронцям

Путін роздав високі державні посади своїм охоронцям
Володимир Путін. Фото: slon.ru

Президент Росії Володимир Путін змінцнює керівний апарат країни діючими силовиками.

Як повідомляє російське видання Lenta.ru у понеділок, 12 травня, Путін призначив на високі державні посади одразу декілька діючих силовиків.

Зокрема, як пише видання, президент РФ звільнив з посади главу Управління справами президента Володимира Кожина, який займав цей пост з 2000 року. На його місце призначено Олександра Колпакова, який раніше очолював управління "В" президентської Служби безпеки. Також він займався на високих посадах господарською роботою у Федеральній службі охорони (ФСО).

Кожин, в свою чергу, був призначений на вищу в табелі про ранги, але менш значиму посаду помічника президента з питань військово-технічного співробітництва (ВТС).

Віктор Золотов - колишній начальник охорони Путіна генерал-полковник - призначений головнокомандуючим внутрішніми військами МВС, тобто став першим заступником міністра внутрішніх справ. Золотов раніше працював у керівництві Федеральної служби охорони, а потім перейшов на службу в МВС, пише російське видання

Глава держави змінив також повпредів в Північно-Кавказькому і Сибірському федеральних округах. Повпредом в ПКФО призначений командувач об'єднаним угрупуванням внутрішніх військ МВС Росії на Північному Кавказі Сергій Меліков. Колишній повноважний представник Олександр Хлопонін зберіг пост віце-прем'єра в уряді РФ. Повпредом в СФО призначений головком внутрішніх військ МВС Росії Микола Рогожкін. Його попередник Віктор Толоконський став т.в.о. голови Красноярського краю.

У свою чергу глава Красноярського краю Лев Кузнєцов за пропозицією президента очолив нове Міністерство у справах Північного Кавказу.

Видання зазначає, що два великих призначення відбулися і в Міністерстві внутрішніх справ. Новим керівником слідчого департаменту став Олександр Савенков, а начальником антикорупційного управління - Дмитро Миронов. Всі перестановки і призначення відбулися в один день, 12 травня.

На думку російських експертів, нинішні рокіровки у владі - лише прелюдія до глобальних змін у російській політиці, пише інтернет-видання.

Зараз ви читаєте новину «Путін роздав високі державні посади своїм охоронцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі