понеділок, 12 травня 2014 14:45

Спецтема: Війна на Донбасі

Путін пропонує Заходу розділити Україну - The Washington Post

Путін пропонує Заходу розділити Україну - The Washington Post
Фото: ria.ru

Президент Росії Володимир Путін натякає Євросоюзу і США на можливість разом розділити Україну. А якщо Захід не погодиться, то він погрожує зробити це сам. Такого висновку дійшла оглядач The Washington Post Маша Гессен, проаналізувавши останні заяви Путіна.

На її думку, президент Росії сьогодні поводиться так, ніби його країна є продовженням Російської імперії. Зокрема, в промові 18 березня Путін звинуватив більшовиків у незаконному визначенні кордонів України одразу після 1917 року. А ще через місяць на "Прямій лінії" Путін нагадав, що різні регіони України колись належали Польщі, Австро-Угорщині і Чехословаччині.

"І от що він хотів цим сказати: кордони можна і треба змінювати. Європо, ану давай-но разом розділимо Україну", - вважає Гессен.

Коли Путін закликав екстремістів на Сході України відкласти референдум, це, на думку оглядача, означало запрошення Європи за стіл переговорів щодо розділу України.

"А якщо Європа не захоче брати участь в розчленуванні, Росія буде діяти сама", - пише автор, зауважуючи, що Донбас в разі від'єднання чекає доля Придністров'я, Південної Осетії і Абхазії.

"А що станеться після України? Є ще багато інших країн, які колись були завойовані царями, а пізніше втрачені. Врешті решт, хто сказав, що Фінляндія має право на існування?" - іронізує автор в кінці статті.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін поки мовчить про псевдореферендуми на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Путін пропонує Заходу розділити Україну - The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі