середа, 04 вересня 2013 12:41

Путін про підписання угоди з ЄС: "Куди б Україна не йшла, ми все одно зустрінемося"

Путін про підписання угоди з ЄС: "Куди б Україна не йшла, ми все одно зустрінемося"
Фото: kremlin.ru

Росія поважає рішення України про підписання угоди про асоціацію з ЄС, однак у цьому криється ряд проблем, як для Росії, так і для України.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю "Першому каналу" і агентству Ассошіейтед Прес, текст якого опублікований на сайті Кремля.

"Що б не відбувалося, і куди б Україна не йшла, ми все одно колись і десь зустрінемося. Чому? Тому що ми - один народ, - зазначив політик. - Що стосується інтеграційних процесів, ми повинні і тут ставитися з повагою до України".

На його думку, в Угоді про асоціацію України з ЄС криється ряд проблем, як для Росії, так і для України. "Суть полягає в тому, що Україна бере на себе додаткові зобов'язання щодо зниження митного захисту, митних бар'єрів. На значній групі товарів, Україна протягом якогось часу, а на деяких відразу, обнуляє ввізні мита - це перше. І друге, вводить європейські стандартні регулювання, технічного регулювання. Зараз скажу, що це таке. Коли обнуляються мита, з'являється товар іноземного виробництва на українському ринку, а свої ж підприємства працюють, куди свій - то товар дівати? У нас є побоювання, що вони будуть видавлюватися на наш ринок", - підкреслив він.

Також він зазначив: "Що таке запровадити у себе в одночас технічні стандарти? Це означає, що українські підприємства повинні будуть випускати все, не знаю, ліфт, машину, сорочку, годинник та інше, всі інші товари за технічними регламентами Євросоюзу. Вони хороші, але вони дуже жорсткі, і щоб підприємства так працювали за цим регламентом, потрібні інвестиції багатомільярдні, час потрібен. Сумніваюся, що це можливо зробити зразу".

На думку президента РФ, "у нас є очевидні конкурентні переваги: ??у нас спільна транспортна інфраструктура, загальна енергетика, у нас кооперація глибока, у нас спільна мова". Крім того, Путін зазначив, що насилу собі уявляє, як у такому випадку буде розвиватися ракетно-космічна галузь України. "Вона дуже солідна і ракетна галузь і авіація. Я просто не уявляю без нашого ринку", - підкреслив Путін.

Зараз ви читаєте новину «Путін про підписання угоди з ЄС: "Куди б Україна не йшла, ми все одно зустрінемося"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

203

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі