неділя, 01 вересня 2013 20:19

Росію хвилює, що не тільки Україна захотіла до Європи - експерт

Росію хвилює, що не тільки Україна захотіла до Європи - експерт
Сергій Толстов: поки РФ не розпочала торговельної війни. Фото: vu.ua

Росія занепокоєна бажанням колишніх країн СРСР підписати угоди про євроінтеграцію.

Таку думку висловив директор Інституту політичного аналізу та міжнародних Досліджень Сергій Толстов у ефірі Українського радіо.

"Окрім України, ще три країни пострадянського простору: Молдова, Грузія та Вірменія - планують підписати аналогічні угоди з Європейським Союзом. Їх економіка, окрім Грузії, також значною мірою залежить від країн СНД. Заохочувати ці країни приєднуватися не в якості повноправних членів, а додаткової економічної периферії до ЄС Москва не хоче, оскільки планує розвиток власного інтеграційного проекту в межах Євразійського економічного союзу", - сказав Толстов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія оголосила Україні ще й "вагонну війну"

За його словами, поки РФ не розпочала торговельної війни проти жодної з цих країн, але, наприклад, щодо України вживає попереджувальні заходи.

"Російська сторона не веде економічної війни проти України, а лише демонструє можливості такого розвитку подій. І тримає курс на скорочення залежності свого ринку від українського експорту", - зазначив Толстов.

Зараз ви читаєте новину «Росію хвилює, що не тільки Україна захотіла до Європи - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

248

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі