неділя, 13 жовтня 2024 05:53

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ на Курщині знищили окупантів, які любили знущатися з українських військовополонених

ЗСУ на Курщині знищили окупантів, які любили знущатися з українських військовополонених
ЗСУ на Курщині знищили штурмову групу окупантів. Фото: Мілітарний

Військовослужбовці 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади знищили штурмову групу окупантів в одному з населених пунктів Курщини.

Знищені росіяни були з підрозділу, який відомий знущаннями над українськими полоненими, повідомляє пресслужба Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

"Це були виродки зі 155 бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту, які особливо люблять хизуватися своїми "подвигами". А саме: знущанням з полонених, а також розстрілів тих українських військовослужбовців, хто опинившись в безвиході, здався в полон", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Були намагання Росії відтиснути наші позиції, але тримаємо визначені рубежі" - Зеленський висловився про Курщину

К ДШВ додали, що така доля чекатиме й інших військових з цієї бригади.

"Але тут хайпонути у цих потвор у військовій формі не вийшло: зустрівшись в бою з українськими десантниками, вони були усі знищені", - додали у ДШВ ЗСУ.

У всьому світі полонених захишають норми Женевських конвенцій. Проте росіянам "на міжнародне гуманітарне право глибоко начхати, тому вони грубо й цинічно порушують його".

У Курській області РФ тривають запеклі і динамічні бої.

Після того, як українські Сили оборони частково повернули втрачені раніше позиції, росіяни почали знову посилати колони на штурм, повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ на Курщині знищили окупантів, які любили знущатися з українських військовополонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі