пʼятниця, 08 квітня 2011 12:34

Путін приїде в Київ з останнім попередженням для Януковича - політолог

Путін приїде в Київ з останнім попередженням для Януковича - політолог

Російський політолог Андрій Окара вважає, що після "Медового місяця" в українсько-російських відносинах почалося похолодання.

"Зараз керівництво Росії скептично ставиться до Януковича, - зауважив політолог. - Воно незадоволене його політикою і розвитком українсько-російських відносин, бо очікувало значно більше. Команда Януковича почала враховувати українські інтереси. Вони зрозуміли, що повна здача економічних інтересів загрожуватиме існуванню їхнього політичного режиму".

Візит російського прем'єра Володимира Путіна пов'язаний, насамперед, з намаганням Кремля втягнути Україну до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном, переконаний Окара.

"У російського керівництва виникло відчуття, що Україна зараз може інтегруватися в Єдиний економічний простір, треба тільки трохи натиснути. Це буде "останнє китайське попередження" українській владі. У Росії політика є інструментом великого бізнесу. А він зацікавлений у експансії в Україну. Кремль гадав, що за президентства Януковича не буде проблем з газотранспортними питаннями, а вони консервуються. До того ж дражливим є питання щодо нафтопроводу "Одеса-Броди". Усе це треба вирішити", - зазначив політолог.

На думку Окари, під час переговорів між Азаровим і Путіним почнеться політичний торг.

"Щоб домогтися знижки ціни на російський газ, Азаров може запропонувати якісь нові поступки Росії з боку України. Крім того, говоритиме, що ось ми пішли на Харківські угоди, а газ все дорожчає. Але навряд чи це допоможе", - сказав експерт.

Раніше повідомлялося, що Газпром пропонує Україні вступити в Митний союз в обмін на дешевий газ.

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін відвідає Київ з робочим візитом 12 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Путін приїде в Київ з останнім попередженням для Януковича - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі