понеділок, 29 травня 2023 14:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін підписав депортацію українців з окупованих територій

Путін підписав депортацію українців з окупованих територій
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін підписав зміни до "закону" щодо "референдумів" на окупованих територіях. Фото: Getty Images

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін підписав зміни до "закону "Про воєнний стан", щоб окупанти вивозили українців з тимчасово окупованих територій України.

Також у цьому ж "документі" йдеться про проведення "референдумів" на окупованих територіях. Про це повідомили Liga.net.

У "законі" йдеться про "примусове і контрольоване переміщення громадян із території, де запроваджено воєнний стан, на території, на яких воєнний стан не запроваджено".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба пояснив, як треба судити Путіна

Торік восени Путін оголошував "воєнний стан" у частинах чотирьох областей України, які тимчасово захоплені окупантами.

У березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна і так званої уповноваженої Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

За даними прокуратури, росіяни вивезли понад 19 тис. дітей з Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської і Харківської областей.

Зараз ви читаєте новину «Путін підписав депортацію українців з окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі