пʼятниця, 03 березня 2023 21:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін і всі його спільники мають отримати вироки – Зеленський

Путін і всі його спільники мають отримати вироки – Зеленський
Проєкт резолюції щодо трибуналу буде винесений на голосування в Генасамблеї ООН, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін і всі його спільники мають отримати законні і справедливі вироки.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у зверненні до учасників конференції United for Justice у Львові.

"Президент Російської Федерації Володимир Путін і всі його спільники мають отримати законні і справедливі вироки. За все, що вони наробили. В імʼя та памʼять усіх, чиї життя вони забрали, чиї долі вони зруйнували. За агресію, яку вони розпочали", ‒ сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мюнхенська конференція: США зробили заяву щодо злочинів Росії

На конференцію прибули представники країн Європейського Союзу, європейських інституцій, сказав президент у відеозверненні.

"Зокрема, тут єврокомісар з питань юстиції, керівник Євроюсту. А також представники Британії, Сполучених Штатів Америки", ‒ повідомив Зеленський.

Також на конференцію прибули генеральні прокурори й міністри юстиції різних країн.

Приїхали президент Латвії, віце-прем'єр уряду Нідерландів, міністр закордонних справ Естонії.

"Ключове питання всіх цих зустрічей і львівської конференції – це відповідальність. Відповідальність Росії та її керівництва – саме персональна – за агресію й терор проти нашої держави та людей. А коли буде їхня відповідальність, буде відновлено й справедливість", ‒ сказав Зеленський.

Ми збираємо максимальну підтримку для трибуналу щодо агресії Росії проти України, заявив президент.

"Для проєкту нашої резолюції, яка буде винесена на голосування в Генасамблеї ООН, щодо захисту міжнародного права. Робимо все, щоб Міжнародний кримінальний суд був успішним у покаранні російських воєнних злочинців. І щоб наші національні правоохоронні та судові інституції забезпечили справедливі вироки для всіх російських убивць і катів", ‒ сказав Зеленський.

Україна представила послам 30 держав проєкт спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії.

У січні Європейський парламент підтримав створення спецтрибуналу над Путіним і самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Торік Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію про виплату Російською Федерацією репарацій Україні.

Зараз ви читаєте новину «Путін і всі його спільники мають отримати вироки – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі