четвер, 20 жовтня 2022 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін і тут помилився": Шольц заявив про невдалий шантаж з боку РФ

"Путін і тут помилився": Шольц заявив про невдалий шантаж з боку РФ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ФРН звільнилася від залежності від енергоносіїв РФ та добре підготувалися до майбутньої зими. Фото: eastnews.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ставка на газовий шантаж російського диктатора Володимира Путіна не спрацювала.

ФРН вдалося позбутися залежності від російських енергоносіїв, сказав німецький канцлер 20 жовтня під час виступу в Бундестагу, передає Die Welt.

"Ця Росія при Путіні більше не є надійним торговельним партнером. Путін сподівався шантажувати нас відключенням газу, але й тут помилився. Разом ми переживемо зиму. Ми звільнилися від залежності та добре підготувалися до майбутньої зими. Ми вживаємо необхідних заходів і не дамо себе залякати", – наголосив він, подякувавши громадянам за економію енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ визнали шкоду, завдану Путіним російській економіці

Шольц повідомив, що країна вже отримує газ із Франції. Готуються до запуску перші термінали зрідженого палива. Крім того, Німеччина тимчасово повернеться до вугілля та експлуатації АЕС.

"Євросоюз має тісно координувати свої дії з іншими великими споживачами газу, такими як Японія та Корея, щоб ми не конкурували між собою. Берлін буде підтримувати стриманий підхід до обмеження цін на газ", – додав він.

Німецькі слідчі встановили, що вибухи на підводних газопроводах "Північний потік" були диверсією. Вони впевнені, що трубопроводи підірвали росіяни.

Єдиним трубопроводом, не пошкодженим вибухами, стала одна із двох ниток "Північного потоку-2". Німеччина відмовилася сертифікувати газопровід після нападу Росії на Україну. Президент Володимир Путін минулого тижня звинуватив Захід у зриві постачання енергоресурсів і заявив, що "достатньо лише відкрити кран", щоб відновити постачання газу до Німеччини непошкодженою трубою, натякаючи на "Північний потік-2".

Залишивши одну нитку після атаки, Росія намагається посилити тиск на німецьких політиків. Водночас уряд ФРН не планує запускати газопровід "Північний потік-2".

Федеральна прокуратура Німеччини порушила кримінальну справу за фактом терактів, запідозривши диверсію.

Зараз ви читаєте новину «"Путін і тут помилився": Шольц заявив про невдалий шантаж з боку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі