вівторок, 15 лютого 2022 13:34

Путін хоче поставити Царьова на чолі маріонеткового уряду в Україні - ЗМІ

Путін хоче поставити Царьова на чолі маріонеткового уряду в Україні - ЗМІ
Царьов керує санаторіями в окупованому Росією Криму. Фото: facebook.com/tsarevol

Екснардеп-утікач від "Партії регіонів" Олег Царьов може очолити маріонетковий уряд в Україні в разі повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на дані американської розвідки. Зараз Царьов керує санаторіями в окупованому Криму.

"Ім'я Царьова як можливого кандидата президента РФ Володимира Путіна для зміни режиму в Україні надала американська розвідка. Про це повідомив чиновник на умовах анонімності", - пише видання.

Таке припущення здивувало представників російських і українських політичних кіл, тож Financial Times узяло коментар в екснардепа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Шуфрича до Поплавського: хто вісім років тому встановлював диктатуру

"Це кумедна ситуація. Погляньте на мене. Мене навіть не запрошують виступати на російському державному телебаченні, бо я недостатньо важливий. Я директор санаторію в Ялті", - заявив Царьов.

Видання наголошує, що на думку аналітиків Царьов у ролі глави маріонеткового уряду має ще менше сенсу, ніж попередні імена, згадані розвідками США й Великої Британії. Постає питання щодо того, наскільки добре Захід розуміє плани Кремля.

Царьов - депутат Ради чотирьох скликань, востаннє обирався з 2012-го до 2014 року. У травні 2014-го балотувався в президенти, проте зняв свою кандидатуру. У червні того ж року Рада позбавила його депутатської недоторканності й дала згоду на його арешт за підозрою в сепаратизмі.

Царьов утік на окупований Донбас, де став спікером "парламенту союзу народних республік" - органу проросійських бойовиків, який мав обʼєднати "парламенти" так званих ДНР і ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче поставити Царьова на чолі маріонеткового уряду в Україні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі