субота, 07 лютого 2015 15:17

Путін буде продовжувати наступ на Україну - експерт

Путін буде продовжувати наступ на Україну - експерт
Рустам Ташбаєв Фото: gazeta.ua

Президент Росії Володимир Путін продовжить наступ, тому українцям потрібно об'єднатися у боротьбі. А керівництво країни зобов'язано окреслити коли і чим закінчиться цей конфлікт. Про це у Вінниці кореспонденту Gazeta.ua сказав військовий аналітик Рустам Ташбаєв.

"Чи ми маємо дійти до кордону з Росією? Чи забрати весь Крим? Чи до Кремля дійти? Немає чіткої цілі. Відсутній контакт і обмін інформацією між головним менеджером країни, його адміністрацією та народом. Коли в США лідер виходить на центральне телебачення і говорить про війну чи якийсь конфлікт - там завжди окреслені цілі, і кожен розуміє, що потрібно робити. І тоді військовим легше іти в атаку та оборонятися. І люди віддають своє життя, знаючи за що. А з таким нелюдським відношення до солдатів в Україні маємо проблеми з мобілізацією, з мораллю в армії", - підкреслив експерт.

Щоб змінити ситуацію, Порошенко має звільнити тих командирів, які причетні до провалу військових операцій на Донбасі.

"Сорок відсотків втрат, яких Україна зазнала в цьому конфлікті, можна було уникнути. Порошенко веде неправильну кадрову політику. Генералів Муженка, Гелетея та Пушнякова, які зробили купу серйозних помилок - треба звільнити. Але Порошенко не має бажання взагалі щось змінювати. Тому люди самі мають вплинути на ситуацію. Бо президент ще не зрозумів, що не він командує народом, а навпаки. Для цього всі активісти, які після Майдану розділилися на різні течії, мають об'єднатися. Це також допоможе у боротьбі проти зовнішнього ворога", - додав Ташбаєв.

Щодо Путіна, експерт каже, він не розраховував на появу потужних волонтерських рухів в Україні, на героїзм солдатів та створення добровольчих батальйонів. Цього не передбачили ні кремлівські аналітики, ні агенти ФСБ. Але відступати російський агресор не буде.

"Путіну вистачає амбіцій та сил продовжувати наступ. Звалити його може тільки російський народ. Країна щоденно втрачає мільярди у зв'язку із світовими економічними санкціями. Найближчим часом росіяни самі піднімуться проти агресора Путіна", - зазначив аналітик.

Зараз ви читаєте новину «Путін буде продовжувати наступ на Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі