вівторок, 07 червня 2022 17:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Пропагандисти почали брехати, що Путін був готовий зупинити війну

Пропагандисти почали брехати, що Путін був готовий зупинити війну
В МЗС розвінчали брехню путінської пропаганди. Фото: eastnews.ua

Російські ЗМІ почали поширювати інформацію, що президент Росії Володимир Путін був готовий зупинити війну під час переговорів у Туреччині у березні.

І при цьому нібито Захід тиснув на Україну і та відкликала свої пропозиції, на які була готова піти РФ. Така інформація з'явилася на пропагандистському ресурсі "Известия".

У МЗС України пояснили, що це все брехня.

"Відверта брехня. В березні в Анталії зустрічалися Дмитро Кулеба і Сергій Лавров. Єдиним питанням, яке порушував український міністр на цій зустрічі, було відкриття гуманітарних коридорів для евакуації цивільних з Маріуполя. Але тоді Лавров зізнався, що не мав повноважень обговорювати ні це питання, ні будь-яке інше питання припинення російсько-української війни", - зазначив речник МЗС Олег Ніколенко.

Анонімну новину "Известий" він назвав черговим вкидом російської пропаганди.

РФ готує незаконну асиміляцію захоплених районів в Херсонській та Запорізькій областях. Для цього вигадує виправдання продовженню війни проти України.

Ніколенко наголосив, що світ повинен розуміти, що Путін не збирається закінчувати війну, переговори йому не потрібні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ембарго на газ із РФ: у ЄС сказали, чи готують його запровадження

"Для деяких західних діячів, які досі вірять в діалог з Путіним, має нарешті стати зрозумілим, що Росія не зацікавлена в переговорах. Росія не хоче миру. Росія прагне знищити українців. Як вже зазначав Дмитро Кулеба, зволікання із допомогою Україні лише надає російському режиму більше простору для агресії проти України", - зазначив він.

Путіна зупинять лише озброєння та жорсткі санкції, підсумував Ніколенко.

Президент РФ Володимир Путін прокидається і засинає з думкою про знищення української державності. Він готовий витратити будь-яку кількість ресурсів на це, каже радник голови Офісу президента Михайло Подоляк під час телемарафону. З Путіним можна говорити лише з позиції сили, додав Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Пропагандисти почали брехати, що Путін був готовий зупинити війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі