субота, 04 червня 2022 21:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін увесь час думає про знищення України - Подоляк

Путін увесь час думає про знищення України - Подоляк
З президентом РФ Володимиром Путіним можна говорити лише з позиції сили. Фото: eastnews.ua

Президент РФ Володимир Путін прокидається і засинає з думкою про знищення української державності.

Він готовий витратити будь-яку кількість ресурсів на це, каже радник голови Офіса президента Михайло Подоляк під час телемарафону.

"Для Путіна знищення України, знищення нашої державності - це ключове і принципове, з чим він живе. Він прокидається і засинає з цим", - каже він.

З Путіним можна говорити лише з позиції сили, додав Подоляк.

Спікерка Ради федерації Росії Валентина Матвієнко заявила, що Москва готова підписувати "мирний договір". Додала, що він має "зупинити громадянську війну" в Україні. Подоляк на це сказав, що російська політична еліта ніяк не може позбутися власних ілюзій і повернутися до реального світу. Всі їхні заяви стосовно цього питання виглядають дивними.

Мирний договір можливий, лише коли Росія повернеться за межі кордонів України у повному обсязі і займатиметься своїм внутрішнім порядком денним, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Путіним не домовлятимуться без України - Подоляк

Окупанти сконцентрували на Донбасі велику кількість ресурсів та живої сили. Намагаються здобути там ситуативні "перемоги", після чого знову вимагати перемовин від України з позиції сили.

Українська сторона розуміє цю тактику й не сідатиме за стіл переговорів, доки не отримає у повному обсязі західну зброю, не підсилить свої позиції та не відкине окупантів якомога далі до кордонів України. Інакше такі переговори не матимуть жодного сенсу, підсумував Подоляк.

Для забезпечення глобальної безпеки Російська Федерація обов'язково має пройти низку процедур. Зокрема, денацифікацію, написав радник голови Офіса президента Михайло Подоляк. Тож Росія має пройти демілітаризацію - позбутися крилатих ракет, денацифікацію - заборонити "Z-ідеологію" та депропагандизацію - приватизувати ТБ, вважає Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Путін увесь час думає про знищення України - Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі