четвер, 01 вересня 2022 15:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Проклята раба" – Данілов відповів російській спікерці Матвієнко й нагадав про Гаагу
3

Росії має вистачити тільки одного ресурсу – на виплати репарацій і контрибуцій Україні, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.
Фото: Укрінформ
Спікерку російської Ради Федерації Валентину Матвієнко Данілов назвав проклятою.
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін і Валентина Матвієнко.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов назвав спікерку російської Ради Федерації Валентину Матвієнко "проклятою своєю батьківщиною".

Так відповів на її заяви про те, що в Росії "вистачить ресурсів для перемоги". Данілов опублікував твіт у четвер, 1 вересня.

Росії має вистачити тільки одного ресурсу – на виплати репарацій і контрибуцій Україні, заявив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не "спецоперація", тут м'ясо, нас на шматки" – російський окупант подзвонив сину

"Валентині Матвієнко. "Рабі, підніжці, бруду Москви", людині без честі, проклятій своєю батьківщиною, варто пам'ятати: Росії має вистачити тільки одного ресурсу – на виплати репарацій і контрибуцій Україні, на масові поховання своїх військових і на справедливість вироку Гаазького трибуналу", – написав Данілов.

Раніше Матвієнко заявила, що російська армія оснащена найсучаснішою зброєю і технікою, а окупанти "діють гуманно – не використовують мирних громадян як живий щит, не ведуть обстрілів міських кварталів, не знищують об'єктів соціальної і комунальної інфраструктури".

Також заявила, що російські окупанти нібито "не заплямували себе розправами над військовополоненими".

Валентина Матвієнко народилася в місті Шепетівка Хмельницької області. Закінчила Черкаське медичне училище. Потім переїхала до Санкт-Петербурга, який тоді називався Ленінградом. Була секретаркою в комсомолі, потім секретаркою в КПРС. У 2003-2011 роках – губернаторкою Санкт-Петербурга. З 2011-го є головою ради федеральних зборів РФ.

У квітні Парламентська асамблея Ради Європи підтримала створення трибуналу над Росією.

РФ скоїла геноцид українського народу. Російські окупанти нанесли збитків Україні на $600-800 млрд.

Зараз ви читаєте новину «"Проклята раба" – Данілов відповів російській спікерці Матвієнко й нагадав про Гаагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі