четвер, 25 серпня 2022 23:05

Про що Зеленський говорив із Байденом - в ОП розповіли нові подробиці

Про що Зеленський говорив із Байденом - в ОП розповіли нові подробиці
Лідери обговорили нещодавній візит першої леді Олени Зеленської до Вашингтона. Фото: пресслужба Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський та очільник США Джо Байден обговорили у телефонній розмові подальшу макрофінансову підтримку нашої держави.

Глава держави висловив подяку президенту США та американському народові за потужну допомогу – як безпекову, так і макрофінансову, яку вони надають у протидії російській агресії, повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Окремо Зеленський відзначив вчорашню заяву Байдена про надання Україні безпрецедентного пакету допомоги на $6 млрд. Із них $3 млрд оборонної допомоги та $3 млрд фінансової допомоги через Світовий банк.

"Це найкращий подарунок Україні до Дня Незалежності", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Світ за крок від радіаційної катастрофи" - Зеленський розповів, чому зупинилася Запорізька АЕС

Він також особливо подякував за включення до нового пакету допомоги зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

"Ці сучасні системи протиповітряної оборони допоможуть нам захистити наші міста від ракетного терору", – наголосив Зеленський.

Володимир Зеленський обговорив із Джо Байденом масштаби руйнування інфраструктури в Україні. Президент запропонував посилити співпрацю для відновлення зруйнованої критичної інфраструктури.

Окрім цього, Зеленський докладно розповів президенту США про ситуацію на Запорізькій АЕС. Він повідомив про ризики, які вона може спричинити.

"Лідери погодилися з необхідністю повернення атомної електростанції під контроль України та забезпечення доступу до неї МАГАТЕ відповідно до прийнятих модальностей", - ідеться у повідомленні.

Співрозмовники обговорили подальші санкції проти Росії. США підтримуватимуть посилення тиску на державу-агресора.

"Вільний світ має посилити тиск на агресора, щоб примусити його до миру", – сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що важливо, аби США всіляко підтримували сувернітет України та намагалися не допустити проведення фейкових "референдумів" на тимчасово окупованих територіях.

Також лідери обговорили нещодавній візит першої леді Олени Зеленської до Вашингтона. Це був важливий крок для консолідації підтримки України.

У четвер, 25 серпня, президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському. Обговорили подальші кроки України на шляху до перемоги над РФ.

Байден був занепокоєний інформацією про те, що агресор хоче провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької й Херсонської областей у найближчі дні.

Зараз ви читаєте новину «Про що Зеленський говорив із Байденом - в ОП розповіли нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі