понеділок, 16 травня 2011 21:51

Принцеса Таїланду так поспішала на зустріч з президентом Ізраїлю, що потрапила в ДТП

Принцеса Таїланду так поспішала на зустріч з президентом Ізраїлю, що потрапила в ДТП

Принцеса Таїланду Чулабпхон Валайлак, молодша дочка короля і королеви, що носить титул Чао Фа Чулабпхон Валайлак Пра Ворарачакумарі, потрапила в ДТП в Єрусалимі. Аварія сталася, коли вона у супроводі своєї свити прямувала на зустріч з президентом Ізраїлю Шимоном Пересом, повідомляє NEWSru Israel.

За даними 2-го каналу ізраїльського телебачення, в результаті помилки одного з водіїв дипломатичної місії відбулося бічне зіткнення автомобілів кортежу принцеси. Валайлак отримала невеликі травми, але відмовилася скасовувати зустріч з Пересом.

Відразу після зустрічі прямо з резиденції ізраїльського президента вона відправилася до лікарні "Адаса Ейн-Керем" в Єрусалимі. Прес-секретар ізраїльської поліції Алекс Кагальський повідомив, що 53-річна принцеса отримала легкі травми в той час, як "одному з автомобілів її кортежу було завдано значних ушкоджень".

"Президент був завчасно поінформований про дорожньо-транспортну пригоду і насамперед поцікавився самопочуттям гості. Він особисто подбав про те, щоб її обстеженням зайнявся керівник (провідною єрусалимської) клініки" Хадасса "професор Шломо Мор-Йосеф і забезпечив їй королівський відхід", - повідомила президентська канцелярія.

Принцеса Чулабпхон, що має професорський ступінь з органічної хімії і очолює медико-біологічний інститут, обговорила з Пересом "питання, які цікаві їм обом", включаючи вивчення функцій мозку і дослідження проблем ракових захворювань. На зустрічі дочка короля Таїланду зізналася, що відчуває себе "наполовину ізраїльтянкою". З тих пір, як вона вперше побувала в Ізраїлі в 1970-х роках, вона "шукала можливість приїхати сюди знову", розповіла гостя.

За інформацією газети Yedioth Ahronoth, під час візиту до Ізраїлю принцеса відвідає також наукові інститути і суспільства, з якими співпрацюють таїландські вчені. Зокрема, вона планує відвідати лікарню "Рамбам" в Хайфі, з вченими цього ізраїльського медичного центру проводяться спільні дослідження в галузі ракових захворювань. Крім того, принцеса побуває в інституті Вейцмана, а також у декількох ізраїльських університетах.

Валайлак закінчила Касатсерський технологічний Університет і аспірантуру Університету Махідон, в 1985 році захистила дисертацію. В даний час крім королівських обов'язків викладає в університеті, очолює дослідницький інститут, названий її ім'ям. Інститут проводить фундаментальні дослідження в галузі навколишнього середовища.

Принцеса також займається кількома проектами у галузі охорони здоров'я, зокрема в галузі дослідження впливу факторів навколишнього середовища на захворювання раковими хворобами. Була одружена з офіцером ВПС, від цього шлюбу має двох дочок.

Зараз ви читаєте новину «Принцеса Таїланду так поспішала на зустріч з президентом Ізраїлю, що потрапила в ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі