четвер, 11 квітня 2024 23:06

Запросити Україну до НАТО реально вже цього року - Зеленський

Запросити Україну до НАТО реально вже цього року - Зеленський
Володимир Зеленський закликав НАТО бути більш рішучим. Фото: eastnews.ua

Україні потрібне запрошення у НАТО.

Це реально вже цього року, сказав президент Володимир Зеленський під час виступу на саміті Тримор'я у Вільнюсі, передає Gazeta.ua.

"НАТО не повинно боятися власного існування, власних правил. Регіон Балтійського моря нарешті отримав історичний шанс на надійну безпеку після вступу Фінляндії та Швеції в НАТО. Такої ж безпеки потребує і регіон Чорного моря. Як демократична нація, що захищає наші спільні цінності Альянсу, Україна заслуговує на запрошення вступити в НАТО", - наголосив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України в НАТО можна запустити ще до закінчення війни - Дуда

Зеленський додав, що західні союзники і Україна мають працювати над стратегічними завданнями.

"Путін хоче знищити Україну та свободу всіх націй нашого регіону, і він не бачить жодних альтернатив. Так само ми не повинні шукати альтернатив нашій безпеці. Україна потребує запрошення в НАТО. Це реально вже цього року", - додав він.

Керівник апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіан Єнссен заявив, що Україна може вступити до НАТО в обмін на території, які терористична Російська Федерація окупувала. За його словами, наразі нібито вже тривають дискусії про майбутній статус нашої країни в контексті Альянсу під час яких лунають "опції з відмовою Києва від частини території".

Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що питання щодо обміну територій на вступ до НАТО є штучною провокацією. Україна продовжить деокуповувати свої землі й повертати українців додому.

Зараз ви читаєте новину «Запросити Україну до НАТО реально вже цього року - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі