вівторок, 16 липня 2024 19:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент зробив заяву про ротацію тих, хто на першій лінії

Президент зробив заяву про ротацію тих, хто на першій лінії
Потрібно зробити все, щоб сформовані бригади могли дати більше потенціалу для ротацій, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Президент Володимир Зеленський зібрав Ставку верховного головнокомандувача.

На засіданні обговорили комплектацію бригад. Про це Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Доповідали сьогодні щодо комплектації наших бригад. Я дякую всім, хто залучений до цього процесу. Є необхідна динаміка, і маємо зробити все, щоб сформовані бригади могли дати більше потенціалу нам для ротацій та підтримки тих, хто на першій лінії", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні прискорять видачу повісток

Зі слів президента, на Ставці були доповіді щодо всіх основних напрямків на фронті. "Від тих, де найбільш гаряче, зокрема це Покровський напрямок, до тих, де зараз спокійніше, але все одно потрібні і увага, і нормальне забезпечення", - сказав Зеленський.

"Над усім цим ми працюємо дуже детально - і щодо постачання зброї, тобто виконання вже досягнутих наших домовленостей із партнерами, і швидкої логістики по кожному оголошеному пакету, і також щодо виробництва зброї в Україні – це абсолютний пріоритет. Щомісяця повинно відчуватися, що Україна стає самостійнішою у питаннях забезпечення зброєю", - заявив президент.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

У квітні президент Володимир Зеленський підписав закон щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років, який Верховна Рада ухвалила у травні минулого року.

Також у квітні президент підписав закон про мобілізацію, який уряд вносив до парламенту у січні.

Зараз ви читаєте новину «Президент зробив заяву про ротацію тих, хто на першій лінії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі