вівторок, 18 липня 2023 19:54

Президент ПАР попросив суд не арештовувати Путіна: чим аргументував

Президент ПАР попросив суд не арештовувати Путіна: чим аргументував
Потенційний арешт російського диктатора Володимира Путіна в ПАР буде оголошенням війни Росії, заявив президент країни Сиріл Рамафоса. Фото: Getty Images

Потенційний арешт російського диктатора Володимира Путіна на саміті БРІКС, який відбудеться в ПАР, буде оголошенням війни Росії.

Арешт президента Росії був би безрозсудним, неконституційним і незаконним використанням повноважень. Про це заявив президент Південної Африки Сиріл Рамафоса, передає News24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думаю, що вони вчинять правильно": головний прокурор МКС прокоментував ймовірність арешту Путіна у ПАР

Крім того, президент ПАР хотів аби громадськість не знала про його заяву щодо арешту Путіна, щоб можна було зберегти конфіденційність у комунікації з Міжнародним кримінальним судом, однак високий суд на це не погодився.

Він заявив, що було б "несумісно з конституцією" ризикувати вступом у війну з РФ.

Рамафоса аргументував, що за конституцією він повинен дбати про захист національного суверенітету, миру та безпеки у державі. Крім того, він зазначив, що повинен реалізовувати права громадян ПАР.

Російський диктатор Володимир Путін офіційно не підтвердив, що приїде на саміт БРІКС у Південну Африку.

Саміт країн БРІКС у складі Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південної Африки, які залишаються близькими до Москви, незважаючи на повномасштабне вторгнення в Україну, відбудеться в Йоганнесбурзі 22−24 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Президент ПАР попросив суд не арештовувати Путіна: чим аргументував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі