субота, 01 липня 2023 12:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент оцінив імовірність наступу "вагнерівців" з Білорусі

Президент оцінив імовірність наступу "вагнерівців" з Білорусі
Якщо ПВК "Вагнер" захоче сформувати наступальний кулак або диверсійні групи, Україна незабаром про це дізнається. Фото: president.gov.ua

У Білорусі найманці приватної військової компанії "Вагнер" можуть створювати загрозу для України, але наразі серйозного ризику їхнє угруповання не несе, зокрема після невдалого заколоту в Росії.

На фронті "вагнерівці" були сильніші за регулярну російську армію, але ця міць пояснювалася методами, якими засновник ПВК Євген Пригожин "виховував" у своїх найманців прихильність і кровожерливість, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю El Mundo.

"Вагнерівці" були такі сильні, тому що у них не було іншого виходу, окрім як атакувати. У них не було вибору. Ні зупинитися, ні відступити вони не могли, тому що в них стріляли власні товариші. У цьому був секрет їхньої сили", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заколот Пригожина пішов на користь Україні – ексрозвідник США

Зеленський додав, що якщо "вагнерівці" захочуть сформувати наступальний кулак або диверсійні групи, щоб діяти, наприклад, на польських кордонах, Україна незабаром про це дізнається.

"Україна повинна скористатися ситуацією, поки z-патріоти гризуться між собою в пошуках винних, щоб витіснити окупантів з української землі. Ми вважаємо, що сьогодні ПВК "Вагнер" вже не здатні нічого серйозного зробити проти України, але ми будемо стежити за ними на північному кордоні", – зазначив президент.

Захисники України ліквідували понад 21 тис. найманців приватної військової компанії "Вагнер" та поранили ще близько 80 тис. Такі колосальні втрати дають уявлення про кількість російських найманців, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Президент оцінив імовірність наступу "вагнерівців" з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі